Ajankohtaista


Tuoreimmat kuulumiset löydät Nimettömien Facebook-sivuilta!

VÄNNIN LASSIN TAIVAASEEN ASTUMINEN JA MUITA KUULOPUHEITA KOSULANNIEMESSÄ

Tänä vuonna on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea teatteria jälleen aivan uudenlaisessa miljöössä, kun kierrosnäytelmämme saapuu Kosulanniemen kauniiseen puutarhakaupunginosaan!

Muistatteko Pänttä-Romusen tai Hermanni Lyytikäisen turvakypärän? Oletteko kuulleet, kun Käk Keinänen kukkuu kesäyössä? Tiesittekö, että Kuikka Koponen loihti erään kaupan täyteen pääskysiä? Uskotteko, jos kerron, ketkä kaikki näillä kulmilla ovat kerran kulkeneet? Muun muassa näiden kysymysten äärelle heinäkuiseen Kosulanniemeen kutsuu Nimettömien ja Varkauden soittokunnan kierrosnäytelmä ”Vännin Lassin taivaaseen astuminen ja muita kuulopuheita Kosulanniemessä”.

Varkauteen ja kaupunkilaisiin liittyvät tarinat ovat aina olleet Nimettömien mielenkiinnon kohteena. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta Varkauden kauppalan perustamisesta. Juhlavuoden kesän tuotannon keskiössä ovat Varkaudessa eläneet legendat. Rantalan kartanossa ja sen lähipiirissä nähtävä humoristinen kierrosnäytelmä johdattaa katsojat paikallisten uskomattomien kaupunkilaistarinoiden maailmaan. Kierroksille on rajoitettu määrä lippuja, joten kannattaa toimia nopeasti varmistaakseen paikkansa teatterielämykseen.

Esitykset:
Pe 5.7. klo 18.30
La 6.7. klo 16.30 ja 18.30
Su 7.7. klo 16.30 ja 18.30


Kesto n. 1 tunti
Liput / 20 euroa
Liput suositellaan varaamaan etukäteen.
Lähtö Varkauden pääkirkon parkkipaikalta

Lipputiedustelut ja ennakkoliput:
puh. 040 2554458
Ennakkolippujen lunastus:
Taipaleen vierasvenesataman kahvio (Hoikanmäentie 14, 78250 Varkaus),
(auki 1-16.6. klo 13-19 17.6.-31.7. klo 9-21)

NIMETTÖMIEN KESÄ KAHDEKSANTOISTA
-TAIPALEEN KANAVALLA HEINÄKUUSSA

Nimettömät toteuttaa heinäkuussa yhteisötaiteilija Vilja Itkosen ohjaaman ja dramatisoiman Kesä Kahdeksantoista -kierrosnäytelmän. Näytelmä kuvaa työväestön sekä muiden kansanosien arkea Varkaudessa itsenäisen Suomen alkuvuosina. Tarina käsittelee leskeyttä, Neuvostoliittoon lähteneiden punaisten tarinaa, Ahlströmin perheen kohtaloa ja vaikutuksia Varkauden kehittymiseen, Taipaleen kanavan elämänmenoa sekä myös kieltolain vaikutuksia Varkaudessa, joka kasvoi 1920 -luvulla kohti valtakunnallisesti merkittävää uudenaikaista teollisuuskeskusta. Taipaleen kanavan historiallinen miljöö herää henkiin kahdeksi kesäiseksi illaksi käsitellen sisällissodan jälkeisiä ihmiskohtaloita sekä elämänmenon jatkumista huumoria ja ajan säveliä unohtamatta. Näytelmä toteutetaan yhteistyöprojektina muun muassa Varkauden museoiden, Kisapuiston Ruokapalvelu Oy:n sekä Varkauden Soittokunnan kanssa. Taipaleen luonnonkaunis ja historiallinen kanava-alue tarjoaa katsojille yli 30 esiintyjän voimin taas aivan uudenlaisen, ennennäkemättömän ja monipuolisen musiikista sekä teatteri-ilmaisusta koostuvan kesäelämyksen.

Esitykset:
Perjantaina 6.7. klo 18 ja 20.
Lauantaina 7.7.2018. klo 16, 18 ja 20.

Lauantain kierrosten jälkeen mahdollisuus osallistua kanavamuseon pihapiirissä on 20- ja 30-luvun musiikkiin perustuviin ohjelmallisiin iltamiin sekä yhteiseen illalliseen.

Varaa paikkasi tunnelmalliseen kesäelämykseen joko puhelimitse 040 5022205 tai sähköpostilla: nimettomat@outlook.com

Varkauden naisenergia räjähtää näyttämölle 7.4.2018!

Nimettömät toteaa ylpeänä, että varkautelaiset nuoret naiset ovat vastanneet haasteeseen Nuori Näyttämö -hankkeen haasteeseen. Kymmenen energistä ja rohkeaa nuorta varkautelaista on harjoitellut kuukausien ajan Iiris Salmelan ohjauksessa Rasmus Lindbergin käsikirjoitukseen perustuvaa voimakasta ja taatusti ajatuksia herättävää nuoren tytön elämästä kertovaa näytelmää Ainon aito mä. Näytelmä on erityisen ajankohtainen juuri tällä hetkellä, kun puhutaan naisen asemasta yhteiskunnassa sekä kohtelusta muun muassa näyttämöllä ja tehdään töitä sukupuolesta riippumattoman tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentamiseksi. Uusi aika kaipaa uusia otteita ja malleja sekä uuden, oman tien löytämistä ja siitä tässä näytelmässä on juuri kysymys.

Pian koittaa aika nousta näyttämölle, sillä näytelmän ensi-ilta on Tehtaan koulun salissa lauantaina 7.4.2018 kello 17.00. ja toinen esitys samassa paikassa sunnuntaina 8.4.2018 kello 14.00. Varaa paikkasi energiaa täynnä olevaan erilaiseen esitykseen ja tule kokemaan se, miltä maailma näyttää 2000 -luvulla syntyneiden tulevaisuuden aikuisten näkökulmasta.

Lippujen hinta on 10 euroa.
Lippuvaraukset puhelinnumerosta 040 502 2205 tai sähköpostilla nimettomat@outlook.com.
Lipunmyynti ovelta tuntia ennen esitystä.

Nuori naisenerginen ryhmä osallistuu myös Mikkelin teatterissa 10.-11.4.2018 järjestettävään festivaaliin ja varkautelaisten vuoro on astua nuorelle näyttämölle keskiviikkona 11.4.2018 kello 16.00.

Nimettömien 25-vuotisjuhlanäytelmä Kahdeksantoista

Lähde teatterimatkalle vuosisadan takaiseen veljessodan riivaamaan Varkauteen. Vilja Itkosen ohjaama ja Teatteriryhmä Nimettömät ry:n sekä Varkauden Soittokunnan yhteistuotanto kuljettaa katsojia sodanaikaisiin tuokiokuviin poikkeuksellisissa ympäristöissä ympäri Varkautta. Menneisyyden ihmiset ja heidän tunteensa heräävät eloon sanojen, musiikin ja liikkeen voimalla vieden katsojat välähdyksen lailla hetkiin, joissa tehtiin kohtalokkaita valintoja. Valintoja, joiden vaikutukset heijastuivat suomalaisen yhteiskunnan satavuotiseen historiaan. Tunteita täynnä olevaa teatterimatkaa tehdään linja-autolla ja kohtaukset tapahtuvat ainutlaatuisissa ympäristöissä Mekaanisen Musiikin museolta aina Sahala Works Oy:n valtavaan teollisuushalliin. Tämä on mahdollisuus kokea teatteria ympäristöissä, jossa sitä ei ole Varkaudessa aikaisemmin tehty.

Esitykset:
LA 24.2.2018 klo 17, 17.30 ja 18
SU 25.2.2018 klo 17, 17.30 ja 18

Lipun hinta 15€.
(Väkevän aiheen vuoksi ikärajasuositus 12 vuotta )
Liput vain ennakkomyynnillä.
Lisätietoja ja lipputilaukset: Puh. 040 502 2205 tai sähköpostilla nimettomat@outlook.com

Muistathan ostaa lippusi ajoissa varmistaaksesi paikkasi kierroksella!

Kesänäytelmä 2017

Suomi -neito täyttää sata vuotta ja sen kunniaksi Teatteriryhmä Nimettömät ry tuottaa Taipaleen kanavan katsomoon tulevaksi kesäksi kotimaisen klassikotarinan herkästä ja sisukkaasta orpotytöstä nimeltä Tirlittan. Iloa, surua ja huumoria sisältävä koko perheelle tarkoitettu taianomainen näytelmä perustuu Oiva Paloheimon vuonna 1953 julkaisemaan romaaniin ”Tirlittan – orpotyttö ihmisten maassa” ja sen on näytelmäksi sovittanut Petri Kaihoja. Näytelmän ohjaa Riitta Pasanen ja sen ensi-ilta on lauantaina 1.7.2017 kello 18.00.

Lisätietoa ja lippujen ennakkovaraukset: puh. 040 502 2205 tai nimettomat@outlook.com

Lue lisää!

Kesänäytelmä 2016

Kesällä 2016 yleisön pyynnöstä Taipaleen kulttuuriareenalla uusintaensi-illan saa Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Liput tulevat myyntiin maaliskuussa 2016, varmista paikkasi ajoissa!

Lisätietoa ja lippujen ennakkovaraukset: puh. 040 502 2205 tai nimettomat@outlook.com

Lue lisää!

Vanha Warkaus

Haluatko kutsua Nimettömien Vanha Warkaus -hahmoja omiin tapahtumiisi? Ota yhteyttä tiedottajaamme Johanna Männistöön (puh. 040 502 2205 tai nimettomat@outlook.com) ja kysy rohkeasti! Tässä hieman esimakua varsin värikkäästä historia-kaartistamme:

Lue lisää!