Ajankohtaista


Tuoreimmat kuulumiset löydät Nimettömien Facebook-sivuilta!

Varkauden naisenergia räjähtää näyttämölle 7.4.2018!

Nimettömät toteaa ylpeänä, että varkautelaiset nuoret naiset ovat vastanneet haasteeseen Nuori Näyttämö -hankkeen haasteeseen. Kymmenen energistä ja rohkeaa nuorta varkautelaista on harjoitellut kuukausien ajan Iiris Salmelan ohjauksessa Rasmus Lindbergin käsikirjoitukseen perustuvaa voimakasta ja taatusti ajatuksia herättävää nuoren tytön elämästä kertovaa näytelmää Ainon aito mä. Näytelmä on erityisen ajankohtainen juuri tällä hetkellä, kun puhutaan naisen asemasta yhteiskunnassa sekä kohtelusta muun muassa näyttämöllä ja tehdään töitä sukupuolesta riippumattoman tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentamiseksi. Uusi aika kaipaa uusia otteita ja malleja sekä uuden, oman tien löytämistä ja siitä tässä näytelmässä on juuri kysymys.

Pian koittaa aika nousta näyttämölle, sillä näytelmän ensi-ilta on Tehtaan koulun salissa lauantaina 7.4.2018 kello 17.00. ja toinen esitys samassa paikassa sunnuntaina 8.4.2018 kello 14.00. Varaa paikkasi energiaa täynnä olevaan erilaiseen esitykseen ja tule kokemaan se, miltä maailma näyttää 2000 -luvulla syntyneiden tulevaisuuden aikuisten näkökulmasta.

Lippujen hinta on 10 euroa.
Lippuvaraukset puhelinnumerosta 040 502 2205 tai sähköpostilla nimettomat@outlook.com.
Lipunmyynti ovelta tuntia ennen esitystä.

Nuori naisenerginen ryhmä osallistuu myös Mikkelin teatterissa 10.-11.4.2018 järjestettävään festivaaliin ja varkautelaisten vuoro on astua nuorelle näyttämölle keskiviikkona 11.4.2018 kello 16.00.

Nimettömien 25-vuotisjuhlanäytelmä Kahdeksantoista

Lähde teatterimatkalle vuosisadan takaiseen veljessodan riivaamaan Varkauteen. Vilja Itkosen ohjaama ja Teatteriryhmä Nimettömät ry:n sekä Varkauden Soittokunnan yhteistuotanto kuljettaa katsojia sodanaikaisiin tuokiokuviin poikkeuksellisissa ympäristöissä ympäri Varkautta. Menneisyyden ihmiset ja heidän tunteensa heräävät eloon sanojen, musiikin ja liikkeen voimalla vieden katsojat välähdyksen lailla hetkiin, joissa tehtiin kohtalokkaita valintoja. Valintoja, joiden vaikutukset heijastuivat suomalaisen yhteiskunnan satavuotiseen historiaan. Tunteita täynnä olevaa teatterimatkaa tehdään linja-autolla ja kohtaukset tapahtuvat ainutlaatuisissa ympäristöissä Mekaanisen Musiikin museolta aina Sahala Works Oy:n valtavaan teollisuushalliin. Tämä on mahdollisuus kokea teatteria ympäristöissä, jossa sitä ei ole Varkaudessa aikaisemmin tehty.

Esitykset:
LA 24.2.2018 klo 17, 17.30 ja 18
SU 25.2.2018 klo 17, 17.30 ja 18

Lipun hinta 15€.
(Väkevän aiheen vuoksi ikärajasuositus 12 vuotta )
Liput vain ennakkomyynnillä.
Lisätietoja ja lipputilaukset: Puh. 040 502 2205 tai sähköpostilla nimettomat@outlook.com

Muistathan ostaa lippusi ajoissa varmistaaksesi paikkasi kierroksella!

Varkauden nuoret näyttämölle!

Oletko 13-19-vuotias ja kiinnostunut teatterin maailmasta - näyttelemisestä, teatteritekniikasta, puvustuksesta tai vaikka maskeerauksesta? Tunnetko kenties teatterista kiinnostuneen nuoren? Varkautelaisille nuorille tarjoutuu nyt ainutlaatuinen mahdollisuus astua nuorelle näyttämölle kun Teatteriryhmä Nimettömät ry ja Varkauden Teatteri tuovat yhteistyössä ensimmäistä kertaa valtakunnallisen Nuori Näyttämö -hankkeen Varkauteen.

Nuori Näyttämö - hanke on valtakunnallinen, kaksikielinen ja monivuotinen teatterihanke, joka yhdistää teatteriryhmien, koulujen ja oppilaitoksien nuoret teatterin harrastajat työskentelyyn ammattiteatterin tekijöiden ja näytelmäkirjailijoiden kanssa. Hanke tarjoaa 13-19 vuotiaille nuorille mahdollisuuden aloittaa taideharrastus, osallistua ajankohtaisen ja nuorten elämästä kirjoitetun uunituoreen näytelmän toteuttamiseen sekä vahvistaa omaa osaamistaan ammattilaisten tuella. Varkaudessa esityksen ohjaa Iiris Salmela.

Hanke huipentuu huhtikuussa 2018, jolloin esitys tullaan esittämään Mikkelin Teatterilla Nuoren Näyttämön paikallisfestivaaleilla 10-11.4.2018 ja sitä ennen Varkaudessa. Tämä on siis mitä mahtavin tilaisuus päästä esiintymään oikean ammattiteatterin lavalle!

Aloitustapaaminen järjestetään Tehtaan koululla keskiviikkona 6.9. klo 18.

Kiinnostuitko? Tule mukaan ja vinkkaa kaverillesikin!
Ilmoittautumiset ja lisätiedot puh. 040 502 2205 tai sähköpostitse romytar@gmail.com.

Kesänäytelmä 2017

Suomi -neito täyttää sata vuotta ja sen kunniaksi Teatteriryhmä Nimettömät ry tuottaa Taipaleen kanavan katsomoon tulevaksi kesäksi kotimaisen klassikotarinan herkästä ja sisukkaasta orpotytöstä nimeltä Tirlittan. Iloa, surua ja huumoria sisältävä koko perheelle tarkoitettu taianomainen näytelmä perustuu Oiva Paloheimon vuonna 1953 julkaisemaan romaaniin ”Tirlittan – orpotyttö ihmisten maassa” ja sen on näytelmäksi sovittanut Petri Kaihoja. Näytelmän ohjaa Riitta Pasanen ja sen ensi-ilta on lauantaina 1.7.2017 kello 18.00.

Lisätietoa ja lippujen ennakkovaraukset: puh. 040 502 2205 tai nimettomat@outlook.com

Lue lisää!

Kesänäytelmä 2016

Kesällä 2016 yleisön pyynnöstä Taipaleen kulttuuriareenalla uusintaensi-illan saa Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Liput tulevat myyntiin maaliskuussa 2016, varmista paikkasi ajoissa!

Lisätietoa ja lippujen ennakkovaraukset: puh. 040 502 2205 tai nimettomat@outlook.com

Lue lisää!

Vanha Warkaus

Haluatko kutsua Nimettömien Vanha Warkaus -hahmoja omiin tapahtumiisi? Ota yhteyttä tiedottajaamme Johanna Männistöön (puh. 040 502 2205 tai nimettomat@outlook.com) ja kysy rohkeasti! Tässä hieman esimakua varsin värikkäästä historia-kaartistamme:

Lue lisää!