Esittely


Mikä ihmeen Teatteriryhmä Nimettömät?

No pointtihan oli kasata teatterikerho ihan sitä varten, että jokainen, jolla oli jonkinlainen taiteellinen tuska kytemässä, saattoi päästä ilmaisemaan itseään. Ja nimenomaan jokainen. Nimettömien juttu on alusta asti ollut juuri siinä, että pääsyvaatimuksia ja suuria kynnyksiä ei tueta. Pikemminkin rohkaistaan heti hyppäämään sekaan, jos yhtään siltä tuntuu. Ja se on muuten meininki edelleen, joten jos yhtään polttelee, niin meille mahtuu! Vuosi oli siis 1993, kun Teatteriryhmä Nimettömät sai alkunsa ja tempaisi ensimmäisenä tuotoksenaan Riitta Pasasen ohjauksella näytelmän Spoon River Antologia. Näytelmiä on siitä lähtien painettu parhaimmillaan kaksi vuodessa. Viime vuosina olemme kyllä panostaneet ahkerasti kesänäytelmään, ja talven aikana on sitten keikkailtu. Alkujaan Nimettömät kulki nimellä harrastajateatteri Nimettömät, mutta vuonna 1995 status muuttui virallisesti Teatteriryhmä Nimettömät ry:ksi.

Tuotantoa on ollut varsin monenlaista laidasta laitaan; on tehty niin lastennäytelmää, hömppäkomediaa kuin vakavaa draamaakin. Viime vuosina Nimettömien tunnuksena on kulkenut vahva paikallisuus, ja se huomioitiin kaupunginkin taholta vuonna 2008, kun Nimettömät sai Varkauden kaupungin kulttuuripalkinnon näytelmästään Kymmenen tikkua laudalla. Menestystä on tullut myös mm. Seinäjoen harrastajateatteripäiviltä.

Mutta juu, ei se maine ja mammona ole se, mikä tätä ryhmää ajaa... Nimettömät haluaa olla monipuolinen, välillä kokeilevakin, mutta myös viihdyttävä ja ennen kaikkea ilmaisukanava kaikille teatterista kiinnostuneille. Ryhmä elää ja muuttuu jatkuvasti, mutta paljon on myös niitä, jotka ovat olleet mukana alusta asti. Joka vuosi on kuitenkin aina monta uutta naamaa saatu mukaan. Kyllä se vähän kielii siitä, että teatterin teko maistuu monelle! Ehkä sinullekin?

Vilkaise myös tuotantohistoriamme, niin saat vähän käsitystä siitä, mitä tässä viimeisen parin vuosikymmenen aikana on puuhailtu! Kysymyksiä ja mietteitä otetaan mielihyvin vastaan! Ota siis yhteyttä tiedotusvastaavaamme Johanna Männistöön joko sähköpostitse romytar@gmail.com, tai soittele numeroon 040 502 2205.