Kesänäytelmä 2016: Tuntematon sotilas


Kesällä 2016 yleisön pyynnöstä Taipaleen kulttuuriareenalla uusintaensi-illan saa Väinö Linnan Tuntematon sotilas.

”Tämäkö oli ensimmäinen kerta, kun Koskela tunsi vanhan tunteen tulevan taas esiin. Tähän asti kaikki oli mennyt hyvin. Koskela luuli jo, että talvisodan tunnot jäivät sinne pakkasiin ja kuolema oli jo unohtunut. Hän oli pyrkinyt unohtamaan sen, omansa, toisten ja siitä yritti pitää kiinni, mutta nyt tämä. Tuo mies tökki sitä tuntoa, joka asui syvällä hänen sisällään. Yhtäkkiä se syöksähti esiin ja hämärsi hänen ajatteluaan. Vaihtoehtoja ei olisi. Sotaan olisi suhtauduttava vain järjellä.”

Tuntematon sotilas

Kesällä 2015 Nimettömät tarttuivat historiansa suurimpaan haasteeseen ja tekivät hypyn Tuntemattomaan. Mika Myllyahon dramatisointi klassikkoromaanista yhdisti sukupolvia ja toi keskustelua katsojien sekä tekijöidensä huulille. Ohjaaja Riitta Pasanen onnistui Tuntemattoman sotilaan ensimmäisenä naisohjaajana koskettamaan, eikä kyyneleiltä sekä naurulta voitu välttyä. Koko työryhmä rakastui Väinö Linnan tarinaan eikä se palo missään vaiheessa hävinnyt, vaikka suurimman osan esityksistä taivaalta satoi vettä. Ennen kaikkea reilut 1300 katsojaa otti esityksen omakseen ja esittivät toiveen uusintaensi-illasta.

Nyt meillä on kunnia toteuttaa tuo toive!

Lauantaina 2.7. klo 18, Taipaleen kanavalla (Kanavakatu 1), uusintaensi-illan saa Väinö Linnan klassikkoteos Tuntematon Sotilas.
Muut näytökset: ma 4.7. klo 18, ti 5.7. klo 18, ke 6.7. klo 18, to 7.7. klo 18, la 9.7. klo 18, su 10.7. klo 14 ja 18, ti 12.7. klo 18, ke 13.7. klo 18, to 14.7. klo 18, pe 15.7. klo 18 sekä la 16.7. klo 14 ja 18

Esityksen ohjaa Riitta Pasanen, dramatisointi on Mika Myllyahon ja musiikista vastaa Varkauden soittokunta. Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma.


Tuntuu kuin mikään ei olisi muuttunut! Ja silti on. Maailman tilanne on muuttunut vuoden aikana päätähuimaavaa vauhtia. Olemme joutuneet seuraamaan uutisista miten maailmanpolitiikka, talous ja väestönliikkeet ovat myllertäneet konfliktista toiseen. Nyt tarvitaan enemmän kuin koskaan huutoa rauhan puolesta! Tuntematon sotilas on upea kuvaus eräästä historiamme vaiheesta. Se on usean erilaisen ihmisen ja pienen kansakunnan selviytymistarina. Mikään muu näytelmä ei välitä viestiä sodan mielettömyydestä ja yksilön hauraudesta sekä inhimillisyydestä äärimmäisissä oloissa niin kuin Tuntematon sotilas. Teos on huuto rauhan, ei sodan puolesta.

Seuraa ajatuksia näytelmän teosta ja siitä heräävistä tunteista nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa sekä Warkauden lehden blogissa.

Liput tulevat myyntiin maaliskuussa 2016, varmista paikkasi ajoissa!Lipunmyynti

Liput tulevat myyntiin maaliskuussa 2016. Liput ennakkoon 15 euroa, lunastettava 24.6. mennessä. Ovelta 18 euroa.

Lisätietoa ja lippujen ennakkovaraukset: puh. 040 502 2205 tai nimettomat@outlook.com